Loading

Dr. Öğr. Üyesi

Sevim USTA DİŞSİZ

Turizm Fakültesi

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

İletişim

sevimusta@subu.edu.tr

0393

Güncellenme Tarihi : 21-11-2024 09:27

ULUSLARARASI :
1
Over-gastronomy: conceptualisation of the problems in gastronomy
ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM,UÇKAN ÇAKIR MERVE , Current Issues in Tourism, 2024
Uluslararası   Hakemli   SSCI   Özgün Makale
2
Çiriş Otunun Mutfak Kültüründeki Yeri: Bingöl İli Örneği (The Place of Çiriş Grass in Culinary Culture: The Case of Bingöl Province)
KAYMAZ ELİF, USTA DİŞSİZ SEVİM , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2023
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
3
Türkiye’deki Coğrafi İşaretli Yiyecek-İçecek Ürünlerinin Analizi
USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi, 2022
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
4
Gastronomik Ürün Çeşitlendirme Kapsamında Veganlar ve Çölyak Hastaları İçin Ürün Geliştirme: Kazandibi
ŞİMŞEK AYKUT,GÜLEÇ ENES,USTA SEVİM , Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi, 2020
Uluslararası   Hakemli   SOBIAD, SIS, ISI, DRJI, J-GATE, Bilgindex   Özgün Makale
5
Çerkes Mutfağının Sürdürülebilirliği Üzerine Bir Araştırma: Sakarya İli Örneği
YAMAN MELEK, USTA SEVİM , Journal of Tourism and Gastronomy Studies, 2020
Uluslararası   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
6
TÜRK MİTOLOJİSİNDE VE İNANIŞLARINDA YİYECEKLERİN YERİ
YAMAN MELEK,USTA SEVİM , Atlas Journal, 2018
Uluslararası   Hakemli   Eurasian Scientific Journal Index (ESJI)   Derleme Makale
7
GENÇLERE YÖNELİK KÜLTÜR TURİZMİ İSTANBUL TUR PLANLAMASI UYGULAMASI
UYGUR AKYAY,USTA SEVİM,Kasap Nazlıcan , the Journal of Academic Social Sciences, 2017
Uluslararası   Hakemli   SOSYAL BİLİMLER ATIF DİZİNİ   Derleme Makale
ULUSAL :
1
LABOR SUSTAINABILITY IN THE FOOD AND BEVERAGE INDUSTRY: CURRENT STATUS, CAUSES AND RESULTS
USTA DİŞSİZ SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Erciyes Universitesi, 2023
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
2
Analysis of Control Activities in Purchasing Process of Hotel Operations: The Case Of Sapanca
USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN , Journal of Management and Economics Research, 2022
Ulusal   Hakemli   TR DİZİN   Özgün Makale
ULUSAL :
1
Yemek Stilistliği ve Fotoğrafçılığında Renk ve Kompozisyonun Tüketici Algısına Etkisi
Yükseköğretim Kurumları tarafından destekli bilimsel araştırma projesi, Tamamlandı
BİLİMSEL KİTAP :
1
Gastronomi ve Dijitalleşme
Yazarlar : USTA DİŞSİZ SEVİM,ŞENGÜL SERKAN
2
Baharat Otlar ve Soslar
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN,USTA DİŞSİZ SEVİM
3
Gastronomi Tarihi
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN, USTA DİŞSİZ SEVİM, DİKEN ÇOLAK BÜŞRA
4
Profesyonel Mutfaklar
Yazarlar : USTA DİŞSİZ SEVİM, ŞENGÜL SERKAN, BİLGEN AHMET
5
Türkiye'nin Sokak Lezzetleri
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
6
Gastronomi ve Medya
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
7
Rekreasyon Kavram ve Uygulamalar
Yazarlar : USTA SEVİM, KAYMAZ ELİF, ŞENGÜL SERKAN
8
COVID-19 and the Hospitality and Tourism Industry
Yazarlar : SARIIŞIK MEHMET, USTA SEVİM
9
GASTRONOMİ TURİZMİ Kavramlar, İlkeler ve Uygulamalar
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
10
Mutfak Yönetimi
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
11
Tatlı, Pasta ve Hamur İşleri Kavramlar, İlkeler ve Örnek Uygulamalar
Yazarlar : KARACA EVRİM, USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
12
Yiyecek İçecek Pazarlaması
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
13
Banket Satış ve Organizasyonu
Yazarlar : ŞENGÜL SERKAN, USTA SEVİM
14
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
15
Yiyecek ve İçecek Servisi Klasik ve Modern Yaklaşım
Yazarlar : USTA SEVİM, ŞENGÜL SERKAN
ANSİKLOPEDİ MADDESİ :
1
Gastronomi Sözlüğü
Yazarlar : USTA SEVİM